Pure Blog

Wekelijks worden hier artikelen gepost over actuele onderwerpen op de arbeidsmarkt. Elke week wordt er een nieuw onderwerp aangehaald en uitgelicht. Hierbij delen we met jullie de meest recente onderzoeken op expertise gebieden en tips om zelf met deze tools aan de slag te kunnen.

Geen Blue Monday, maar Happy Tuesday

Al sinds 2003 is elk jaar op 1 maart Nationale Complimentendag. Deze dag is opgericht omdat de Nederlandse maatschappij te veel gericht zou zijn op het benoemen van fouten. We zouden elkaar meer complimenten moeten geven. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Motivatie - "Je bent je eigen grens"

Je bent je eigen grens: een verandering of de wil om te veranderen start bij jezelf. Je kunt de berg niet minder hoog maken, maar je kunt wel leren skiën. Tal van inspirerende leuzen trachten motivatie te omschrijven. Maar wat is nou precies motivatie? Wat wordt ermee bedoeld? 

Sociale bewijskracht in de Social Media

Sociale media is veel opgekomen in het nieuws de laatste jaren, maar voor velen van ons is het niks nieuws. We begonnen al vroeg met liken op Facebook, tweeten op Twitter en onze fotografie vaardigheden verkennen op Instragram. Sociale media wordt tegenwoordig ook gebruikt voor professionele netwerken. Zo is bekend dat werkgevers soms een background check via Facebook uitvoeren en natuurlijk kunnen we ook een professioneel netwerk opbouwen met LinkedIn. We gebruiken sociale media voor veel verschillende dingen en ook voor veel verschillende redenen, maar doen we dit ook goed? Hoe kunnen we sociale media omzetten naar onze eigen hand en gebruiken voor onze eigen doeleinden?

Uit je comfort zone, maar niet te ver

Je hebt ze vast weleens gezien: quotes, canvassen of soms zelfs lezingen over de comfort zone. “Het leven begint aan het einde van je comfort zone.” De comfort zone wordt gekarakteriseerd als elke gedraging waarbij het angstniveau laag blijft. Je voelt je comfortabel, het gedrag gaat je gemakkelijk af. Maar, om echt te kunnen leven moet je dus uit die comfort zone, toch?

Carrièreplanning – “De beste manier om de toekomst te voorspellen is door het te creëren”

“Als ik later groot ben wil ik wereldberoemd worden”. Een uitspraak die je toen je jonger was vast en zeker hebt gedaan. Iedereen noemde vroeger zulke vrij onrealistische dingen. Het zal dan ook weinig over echte beroepen zoals we die tegenwoordig kennen gegaan zijn. Toch zal je toentertijd ook wel een aantal beroepen genoemd hebben die je later zou willen beoefenen, maar daar zal je nu je ouder en wijzer bent vast heel anders tegenaan kijken. Daarnaast breidt de arbeidsmarkt zich nog steeds uit, doordat er bijvoorbeeld continu technologische ontwikkelingen aan de gang zijn en de moderne wereld er steeds meer op vooruit gaat.

Op onderzoek uit met Pure Talent: het 70-20-10 model

Het 70:20:10 model is een model dat steeds vaker gebruikt wordt binnen de wereld van trainers. Het model brengt in een mooi kader naar voren dat wij niet alleen leren door boeken te lezen, lessen te volgen of andere informatieve wegen. Het model stelt namelijk dat wij voor een veel groter deel leren door in de praktijk aan de slag te gaan.

De kracht van verandering

‘Het is niet de sterkste of de intelligentste van zijn soort die overleeft; het is degene die zich het meest kan aanpassen aan de verandering’. - Charles Darwin